søndag, oktober 08, 2006

...rigtig skræmt af Dagens Politiske Mord

Måske har I allerede selv læst eller hørt om det: Mordet på den russiske journalist Anna Politkovskaja. Ellers se her:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-5045862.html

Det får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Hun blev henrettet i en elevator, dennemodige kvinde, som i mange år har levet sit liv i højrisikozonen på grund af sin kritiske tilgang til Putins Rusland. Hun har fortalt verden om Ruslands fremfærd i Tjetjenien, om officielt sanktionerede brud på menneskerettigehderne, om den magtfuldkommenhed, Moskva og Putin besidder, og om de uretfærdigheder og den disrespekt for menenskeliv, som Putins politik præges af.

Nu nåede uretfærdighederne til hendes egen gadedør. Hvad en dødelig gift i en kop thé ombord på et fly ikke formåede for et par år siden, klarede en pistol. To skud, et i maven, et i hovedet. Den kritiske stemme slukkedes.

Vi kan ikke alle være helte og sætte livet på spil, men når et menneske vælger denne vej, så er det så meget detso mere al ære værd, og bør være en inspiration for andre til at være modige ligeså. Men - når hun så også betaler den højeste pris - er det så meget desto mere en tragedie.

Husk Anna Politkovskaja og mordet på hende. Og stil de spørgsmål - til dig selv og de andre, måske endda til dem, der bestemmer - som hun døde for.

- m

1 kommentar: