mandag, oktober 23, 2006

...post 3

Ja, jeg ved at jeg lovede børn i mærkelige køretøjer, og jeg skylder også en pingvin på vej ned i et WC, men I skal lige ha' lidt mere Siena først.

Siena er faktisk bevaret stor set som den var i middeladeren, hvilket bandt andet skyldes, at Sienas indbyggere, med guidebogens ord, er "stokkonservative". Dette karaktertræk, som ellers vanligt fører meget trælsomt og besværligt med sig, har her resulteret i, at byen, trods sin status som Toscanas næststørste turistattraktion , er usædvanligt smuk og stemningsfuld, med et minimum af turistfælder og souvenirhelveder. Selv deres McDonalds var blevet rettet ind til højre og havde fået et stilrent japansk (?) look med lakeret træ i rød og sort.

Derfor ser den således ud når man kigger udover den fra klokketårnet. Det må være verdens smukkeste tage....og der er heller ikke sket meget i oplandet. Det er også meget vellykket. Desuden ser himlen også ganske ubrørt ud, set fra den indre gård i rådhuset:
Den megen konservatisme giver sig dog også udtryk i normale ting, såsom at Siena'ernerne stadig bærer nag til Firenze efter en rask krig mellem bystaterne engang i 1400-tallet, hvor Firenze fik det sidste ord og lagde sig klar i position til at blive the place to see and be seen i renæssancen, der jo som bekendt skulle vise sig at blive perioden over alle perioder i Italien siden antikkens Rom.

I øvrigt blev arkitekten Martin Nyrop inspireret af det nydelige rådhus her da han skulle bygge det, vi har i København. Det ved de fleste, som har været i Italien, men jeg siger det alligevel, for det er da meget sjovt at se, hvor meget det kan gøre for en bygning ikke at have Industriens Hus på venstre flanke og Ripley' s Believe It Or Not på højre. Og så har jeg ikke sagt et ord om busterminaler. Fortsættes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar