mandag, oktober 23, 2006

...hende som tog billeder i Italien

Her følger en lille billedserie omkring Toscana set gennem to tilfældige turisters øjne. Jeg blir' ved, til blogspot nægter at tage flere. Så kommer der nok en ny post bagefter. Meget forvirrende bliver det nok...


Første billede viser den lille klippelandsby Sorano, som lå nær ved det sted, hvor vi boede. Det sydvestlige Toscana er kendt for disse specielle vokser-frem-af-klippen-byer, der er bygget ind i tuf-klippen (en stensort) - deraf det italienske navn città tufa.

Så ved I dét. De er pæne, tufa-byerne. Sådan i stilen Ronja-Røverdatter-møder-Lorenzo-Medici.

På vejen til Sorano passerer man Saturnia, som er en meget lille landsby, bygget omkring en meget lille borg på toppen af en klippe som alle andre meget små landsbyer i Toscana, men som udmærker sig ved at have en varm kilde ved klippens fod.

Man har snarrådigt udhugget terrasser i klippen, således at man behageligt kan bade sit legme i det rare varme vand på alle tider af året - hvilket mange gør. På billedet man ser hvordan. Det er ganske dejligt at bobbe i sit eget lille kar midt i et vandfald her, hvis man kan abstrahere fra tanken om de gode vækstbetingelser for svamp og andre hudsygdomme fra italienske fødder.

Det kunne jeg ikke helt. Så vi fulgte den varme flod væk fra de muligvis inficerede badeterrasser, og fandt hurtigt komplet øde og u-svampet idyl, så snart vi havde passeret det første lille strømfald. Det var så smukt og særligt, at det skal ses, ej siges. Se selv:Jge forsøgte lige at uploade et billede af vores pingvin-tøjdyr, som er ved at hoppe i en wc-kumme, men blogger tog det ikke. Så nu må jeg allerede skifte til nyt indlæg.

Hæng på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar