søndag, september 17, 2006

...med på at gi' en hånd til Afrika

Denne post er delvis skrevet af min ven Andreas, som er i Norge og som gør en stor indsats for menneskerettigheder og forståelse her i verden, bla. ved at have arbejdet for Amnesty i flere år, og nu være involveret i arbejdet for at hjælpe Darfur-reginen i Sudan.

Situationen der er værre end nogen af os forstår - og derfor er det i dag Darfur-dag, så lidt flere af os, og især dem som sidder på beslutningerne i storpolitikken, måske vil rette blikket og den hjælpende hånd derhen - der er hårdt brug for det.

Værsågod Andreas:

"Siden 2003 har Darfur-regionen i Sudan været plaget af en forfærdelig konflikt. Hundredetusinder er blevet dræbt eller alvorligt såret. Mere end to millioner mennesker er drevet på flugt og lever i forfærdelige flygtningelejre, hvor de er sårbare overfor voldtægt, vold og yderligere angreb. Over 3.5 millioner mennesker er afhængige af nødhjælp. Regeringen i Sudan mobiliserer i dette øjeblik tropper til at færddigøre det folkedrab som de har begyndt.

I dag, den 17. september, er dagen hvor vi alle husker hinanden på, at vi har et globalt ansvar for at beskytte hinanden. I dag er dagen, hvor vi skal markere at vi ikke vil tillade flere folkemord. Ikke endnu et Holocaust, et Rwanda eller et Srebenica.

Du kan gøre en forskel. Alene ved at huske dine nærmeste på, at der er et sted der hedder Darfur i Afrika. Og der er mennesker dernede, som vi ikke må glemme.
Du kan også støtte en aktion for at sende FN tropper til Darfur, som skal sikre beskyttelsen af civile.
Læs mere om dagen i dag på den internationale hjemmeside for Global Day for Darfur
Eller støt Røde Kors
Tak for din tanker og din støtte."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar