tirsdag, marts 02, 2010

...forarget.

Så zappede man lige forbi TV3s 'Til middag hos...' - og der sidder en højgravid Anni Fønsby gladeligt og drikker vino og velkomstdrinks. Hun har endda lige sagt til fiskehandleren, at rå fisk kan være skadeligt for fosteret. Men vin er åbenbart ikke noget, hun er bekymret for. Ja undskyld, men så bliver jeg altså lidt (meget) tv-forarget.

Man kan jo altid hævde, at et enkelt glas ikke er skadeligt i sig selv. Men hvis man vælger at sidde og pimse den aften, hvor der ligefrem er tv på, så er det sgu' nok ikke den eneste aften under graviditeten, at man drikker.

Plus at hvis der gud forbyde det skulle være nogen sjæle derude, der ser Anni som en slags cool person, så er det ikke det fedeste signal at sende: "Lidt alkohol tar' barnet sgu ikke skade af. Skål!"

Hvor lang tid mon der går før EB og BT, Danmarks forargede dagblade, opdager det, og helvede er løs. Jeg ser det ske:

Formiddag: Eksperterne på begge sider af hegnet udtaler sig i EB og BT: "Anni er en dårlig mor" vs. "Alkohol i små mængder giver stærkere børn". Dyb uenighed og forargelse hele vejen rundt.

Ekstraudgave kl. 14: Anni svarer - forarget, totalt overrasket - igen, i rollen som den forfulgte uskyld med de for-fyldte læber: "Jeg drikker ALDRIG ellers. Det var kun en enkelt slurk for kameraets skyld. Det er en mediehetz".

Cue Erik: "Anni er en god mor".

Men så!: Erik set på MASH Steakhouse til drinks med ukendt brunette! Erik udtaler pr. sms til Se og Hør: "Anni og jeg holder en pause".

Skandale! Hendes druk blev for meget for ham.

Nu er det aften, og SeogHør.dk skriver: "Anni mister alt! Anni: 'Jeg vil aldrig stole på ham igen'."

Klokken er 24.00, og Anni minder Erik om, hvorfor han elsker hende. Helt gratis. Bagefter tager de et lille glas.

Det bliver morgen, og BT har ny forside: Anni og Erik forenet igen i tårevædet romance. Begge udtaler i ekslusivt interview på hjemmeadressen: "Vi er soulmates".

I mellemtiden går debatten i Folkeviddet. På den ene side er typer som mig, der åbenbart ikke har andet at bruge deres energi på end at være forarget over folk på TV ("Paradise Hotel er det dummeste, laveste, usleste...ups, det starter nu!").

På den anden side står hele ja-til-dødsstraf-og-porno-nej-til-sorte-mennesker-og-eksperimentalteater-brigaden og råber:

"Typisk for jer økologiske klidmostre. Det er sgu' fedt at Anni tør bryde med den politiske korrekthed og drikke sig stiv når hun er gravid. Vi har ytringsfrihed i Danmark sidst jeg kiggede efter. Så luk fjabben."

Og så gik der endnu en dag i de danske medier. Og i mit liv. Måske skulle jeg bare skrive min Berlin-guide færdig i stedet?

Ps. Det her indlæg er skabt i en vild grad af mediekonvergens: Det består nemlig i høj grad af Facebookindlæg. Hvis nogen Twitter om det, vil der være så høj potens af interrelateret interaktivitet, at der eksploderer en iPhone et sted i Californien. Men det bliver ikke mig, der får det til at ske. Hvad ER Twitter?

2 kommentarer:

  1. DU er fandme for sjov, Marie - du burde skrive en bog i den her jeg-ved-ikke-hvilken genre ;o) Anni ER ikke for børn (bare en konstatering...og ikke sagt med forargelse i pennen) - kh Anette

    SvarSlet
  2. Tak, Anette :D. Men det er derfor en blog er så god: Du kan skifte genre som du skifter sokker her.

    SvarSlet