lørdag, maj 19, 2007

... filmhader

Altså, jeg hader ikke film - men de film jeg hader, hader jeg. Og de fortjener at få det at vide. Denne tråd er inspireret af Nikolais ditto om samme emne, på http://www.fejerforfolk.blogspot.com , som igen er inspireret af filmkritikerlegenden Roger Eberts bog "I Hated, hated, hated this movie", en pragtfuld samling af eksempler på hvor virtuost man kan rakke noget hø ned. Se mere hos Nikolai, efter at I har læst min

Top 5 over film, jeg hader:

1: Rich Kids
2: How To Loose a Guy in Ten Days
3: The Bone Collector
4: Van Helsing
5: What Women Want

Uddybende:

1: Rich Kids (Danmark)
Det værste skodlort jeg nogensinde har betalt penge for at se: Det pinligste amatørskuespil, fuldkommen mangel på historie, verdens mest letkøbte morale blandet sammen med et mærkelig mix af skræmmebillede og facination af nogle røverhistorier fra nogle unger, der er vildt kede af at de kommer fra Herlev og ikke har gået på Øregård Gymnasium. Bræk, bræk, bræk og coke. Og så er det den billigst udseende produktion om dyre ting, jeg nogensinde har set.

Min respekt for Regnar Grasten, filmens producent, var i forvejen mindre end end tændstiksdværg, men efter denne film har borte for alvor taget den, og kun en gold grund af had, ægte had, er tilbage. Brænd alle kopier af dette makværk pronto!

2: How To Loose a Guy in Ten Days (USA)
Folk har det med at sige om chick-teen-flicks som den her, at "Det er ikke stor kunst, men de er nu meget underholdende". Nej. Det er kedeligt. Meget, meget kedeligt. Denne film er fuldkommen til grin, og her menes ikke "til at le af" - du ler ikke én gang i gennem det fuldkommen himmelråbende usandsynlige plot med dets overanstrenge humor og pinligt forudsigelige episoder.

To gode skuespillere ...okay, to lækre skuespillere... okay så, to lækre MENNESKER ... gør ingen forskel. Det er så røvsygt at man undervejs overvejer at skrive en guide til "How To Kill Yourself In Ten Ways". Den eneste formildende omstændighed ved denne idiotiske film er, at jeg så den i et fly, og altså ikke betalte penge for den.

3: The Bone Collector (Helvede)
Den her film er den ovenover, bare i action-krimi. Det jeg hader ved den slags film er, er at der er så mange af dem, at de sælger så mange biletter, at de koster så mange penge at lave og at de er så fucking ligegyldige og nemme!

Dødssyg, dybt ligegyldig og uoriginal historie, lækre/gode skuespillere, som ikke gør en forskel, forudsigelig til det tåkrummende og ofte ligeud idiotisk. Som fx. i det, at man aldrig får at vide hvorfor The Bone Collector samler bones fra sine ofre. Det er bare lige en lille finesse til at starte med, for at trække på noget Silence of The Lambs/Seven-effekt. Forskellen er, at i de film er der en pointe - ret stor pointe - med morderens makabre fikseringer. Her glemmer man den bare igen, når den lige har lavet en titel og en start. Dumdidum. Det stinker af metervare.

Og så ved jeg ikke hvilket nummer hjerneblødning, der satte ind kollektivt mod hele filmholdet, da der ikke var nogen, som tog bladet fra munden, og sagde at det måske ikke var den mest tjekkede eller skræmmende afslutning at lade morderen fise rundt og skrige "Would you like to be a zucchini? Zucchiniiii! Zucchiniiii!" i klimaks-scenen. At det bare var til grin og sindssygt - ikke som I at morderen var totalt for vild sindssyg (Helt sikkert hensigten), men at instruktøren var. Og desuden 8 år gammel.

4: Van Helsing (Legoland)
Det her er ikke et afskyvækkende, kvalmefremkaldende stykke filmrulle, som skulle straffes på livstid for overhovedet at spilde 2 minutter af nogens tid, som de tre ovenover - og den herunder. Det er bare en dårlig film. Dårlige effekter, dårligt skuespil, dårlig historie. Bare dårlig. Usyldig, uskadelig, dårlig. Og det er grund nok til at hade den, synes jeg. Det hele kan ikke være et festfyrværkeri. Lidt har også ret. På det jævne, på det jævne, også had.

5: What Women Want (Pygmæernes Rige)
Denne film representerer noget af det, der kan gøre mig mest rasende på en film: Kalkulation. Og ikke med et kunstnerisk sigte, men med sigte lige ned i pengepungen på os, publikum, kvæget.

Okay: Den hedder "What Women Want". Allerede der er det så tydeligt som det kan blive, vi giver jer hvad I vil have, og gider ikke engang finde på en titel til at dække over det faktum. Og hvad vil kvinder have, ifølge de mest ufarlige, kønsdogmatiske, bøvede, mandschauvanistiske teorier?

- En lækker mand, der har bukserne på og pikken fremme - I ka' jo li' det, tøser!

- At denne lækre mand kan læse vores tanker og forstå vores mindste behov - Ja, for I ka' jo ikke finde ud af at kommunikere det til os, vel, vi er jo for helvede ikke tankelæsere - typisk kvinder!

- At den lækre mand løfter os ud af problemerne i sine stærke arme - Sådan ender det altid, karrierekvinder mig her, I kan jo ikke finde ud af noget selv, vel?

- Et yndigt hus - I tænker jo ikke på andet.

- Mel Gibson - Så ham får I - ham ka' vi fyre også li, det er noget med Die Hard, og så har vi lige en scene hvor han er verdens bedste tyr på et lagen. Yes sir, sådan skal de ha' det, kællingerne!

Hvilken kvindetype vælger vi så til at matche den her mand og få filmens budskab igennem?

- En umiddelbart succesrig - men ulykkelig og usikker, selvfølgelig! - karrierekvinde, der prøver at sætte lækker mand på plads, fejler med det, fejler med sit eget job, fejler med alt tilsidst - og så kommer lækker mand og redder hende, endda med en lille rørende tale om, at hun har vist ham den sande vej. Ingen tror på det, men who cares. Happy end.

Og nårh ja. For at få hele den her latterlige kabale til at gå op, så er plottets omdrejningspunkt, at Mels rolle lige pludselig kan læse kvinders tanker. Og vupt, der har vi titlen - "What Women Want." Så gi' os jeres penge, piger. Her får I, hvad I vil ha'.

Det er så fucking lavt. Jeg hader, hader, hader den her film.

------------------------------------------------------------------------------------------

Det føltes godt, det her - skriv endelig jeres egne hadelister i kommentarerne, og husk at tjekke Nikolais side for mere kvalificeret filmhad!

7 kommentarer:

 1. Jeg synes det er meget spændende, dog ser jeg mange nyere film...
  Jeg kan jo ikek helt hade de film som er på min hade-liste da jeg til tider elsker virkelig dårlige film(noget med et ungdoms oprør)

  1. Alt hvor Danielle Steel har været (http://imdb.com/name/nm0824403/) ...

  2. Independence day, 4. july
  da 4th of july bliver hele verdens uafhængigheds dag og Will Smith endnu en gang redder verden med Jeff glodblum straight out of Jurassic Park style... der er isrealere og arabere som krammer en smuk smuk tale fra el præsident...(jeg har set den en 20-30 gange)

  3. Nationale Treasure -
  Hader hader Disney film, sød suppe lort uden rigtig action og bryster... virkelig ringe Indiana jones...Bollywood kærlighed uden charmen, Disney ogh hallmark har købt romantikken og gjort den dyr i druft...

  4. Dirty Dancing og Ghost
  Min søster tvang mig til at se den, min engelsklærer forgudede Patrick Swayze... jeg kan den ik, selvom den har et smukt 80'er glow...

  SvarSlet
 2. Jeg har lige set en film, som var så dårlig, at jeg ikke ønsker at huske dens titel. Jeg vil kun nævne instuktøren Erik Clausen fordi han med denne film har skrabet bunden. Den dårligste skuespillerpræstation jeg længe har set leveres af vibeke Frost, der kejtet og med M.E.G.E.T.tydelig udtale af sine replikker slipper sine heste løs i de sidste minutter af den patetiske film. ADR! prøv at elske at hade denne film.det går helt af sig selv.

  SvarSlet
 3. ai! Jeg holdt meget af Van Helsing. Mest fordi de der vampyrsøstre fløj ligesom drager bør flyve (og ikke som de gør i Dragonheart *fnys*). Men især fordi Van H var så overdrevet & rollespilsramt... eller.. jeg har da forsøgt et par gange at få GMen til at forstå at man snildt kan lave en gatling-crossbow-hollow-point-vie-vands-skyde-ting. et voilá! Det er på film, se selv..

  Men!!! på min personlige hadeliste er ALLE de film hvor der er store spektakulære slag. Så kan jeg sidde og holde mig for øjnene i flere timer og ønske jeg heller ikke kunne høre noget.. brrr..
  JJ

  SvarSlet
 4. Jeg tilslutter mig den lejr der mener at Rich Kids er verdens dårligste film. Der er ingen diskussion. Det er ubetinget og universelt sandt. Selv Tim og Gordons "Stjerner uden Hjerner" fremstår pludselig som misforstået filmisk geni, når man blødende fra øjne og ører famler sin vej ud af en "Rich Kids" forestilling. Jeg har en eller anden ide om at de, på tværs af Danmark, har været nød til at brænde de lærreder filmen har været vist på, så efterfølgende film ikke bliver inficerede...

  Når det så er sagt, Er Danielle Steel film temmelig slemme, omend jeg dog ikke mindes at have set nogle af dem i en biograf. De er da sat i karantæne på Hallmark Channels 0300-0500 tids-rum, er de ikke?

  SvarSlet
 5. Elsker van Helsing. Så mange nik mod gamle gysere fra guldalderen 1915-1935 skal man lede lange efter og præsenteret med så meget panache og Rock and Roll at man kun kan elske det.

  Rich Kids er noget lort. Ikke mere om den.

  Dårligste film nogen sinde er enten Deep Impact (sukkersødt lort) eller Troll 2 (der er ikke engang en trold med)

  SvarSlet
 6. Jeg mindes at min kære fader har citeret en legendarisk teaterkritiker. Aktiv i begyndelsen af forrige århundrede. Og hvis navn jeg desværre har glemt.
  Han blev mistænkt for ikke at se de forestillinger han skrev om. En af hans anmeldelser lød således i sin fulde ordlyd:

  "I dette stykke var der både nyt og godt. Men det gode var ikke nyt og det nye var ikke godt."

  Den kan man jo bruge ofte. Kort og præcis. Det er de unge vil ha'.

  SvarSlet
 7. Jeg kan godt nok lide de fleste film, det må jeg indrømme. Men til gengæld kan jeg ikke få mig selv til at se en film, hvor Ole Thestrup er med i. Æw. Jeg får det nærmest dårligt af at se på ham. I'm sorry.

  SvarSlet